ultralopen voor wie geschikt?

Ja, voor wie is dit nou eigenlijk iets, dat ultralopen? Eigenlijk is het voor veel meer mensen weggelegd dan je denkt. Het is gewoon verder lopen waar de marathon stopt en dan kun je zo ver gaan als je maar wilt, 100km, 12 uurs loop, 100 mijl, 24 uur en nog verder als je wilt. Ook de trails zijn er in alle soorten en maten, vanaf een km of 50, 300km met de nodige hoogtemeters. Hier zitten er tussen dat meer op bergbeklimmen lijkt maar ook gewoon door modder klei en of andere soorten ondergrond ploeteren. Ik zelf vind het traillopen leuk, niet met bergbeklimmen maar door de modder banjeren en dan ook nog slechte weersomstandigheden is meer mijn ding, maar dat is persoonlijk voor iedereen.

Je begint met een marathon en denkt achteraf oké was dit het! Tuurlijk heb je spierpijn, maar tussen de oren heb je zoiets van, ja wat nou ver? Het viel eigenlijk wel mee. Natuurlijk zijn er ook bij die niet beter worden op de kortere afstanden en het op de langere gaan proberen. De ervaring is dat het je het tussen je oren uitloopt, zeker boven 100km, dus om het te gaan doen om die reden??? Lijkt mij geen goede basis. Het is iets, klinkt spiritueel, magisch als je lichaam zegt stoppen en je kunt toch doorgaan tussen je oren, momenten dat je je hele maaginhoud eruit gooit moet wandelen en even later toch weer de draad oppakt. Uiteindelijk de wedstrijd finisht terwijl je onderweg dacht dat het niks meer werd.

Dus waar ga je beginnen, nou eerst een 50 km opbouwen naar een 60 bv. en dan kun je op naar de 100 km. Dit is nog redelijk goed te trainen voor wat snellere lopers, daarboven gaat het hoofdje het over nemen, je benen willen dit al niet meer, tuurlijk moet je wel je nodige km. maken, maar het echte trainen is gewoon niet mogelijk. Ga even ieder weekend een 100 km. lopen als training? Het herstel wordt best moeilijk als je dan ook nog 6 keer p/w wilt trainen. let wel, begin er pas aan als je al de nodige marathons hebt gelopen en natuurlijk niet 3 weken nodig had om te herstellen.