Texel 120 km

Texel, wat een avontuur deze keer! 120 km. 2 keer het eiland rond, 4 stukken strand 2 keer dezelfde stukken.

de eerste ronde na de start 20 km een licht briesje op kop, tot aan de vuurtoren, daarna lekker in de rug. eerste keer het strand op, lag er redelijk goed bij, opkomend water dus een klein  hard strookje om te lopen en wind in de rug lekker toch. Daarna het bos in en dan begint weer een stukje strand met aansluitend de Hors, een grote woestijn. Hij was redelijk te lopen, niet echt los zand deze keer, meer een beetje erin zakken.

Dan op naar de pont om te draaien en het rondje andersom te lopen. Het is wel iets anders, het stukje strand na de Hors is een km langer.

Ook lopen we dan door Oudeschild en een stukje om een molen, inplaats van gewoon allemaal rechtdoor zoals de eerste 20 km.

Dus gelijk weer op naar de Hors, die was gewoon hetzelfde, alleen het stuk erna, poe, poe.

Wind op kop, toegenomen tot windkracht 4 a 5, hoog water geen hard stuk meer. Daar wist ik het al, dit gaat duren tot aan de vuurtoren, ongeveer 25 km.

Weer het bos in, een kleiner stukje deze keer. Dan de 4 keer het strand, schuimkoppen, geen hard stuk, schuine rand, los zand, natte voeten en wind op kop, dat was echt afzien. ook daar kwam gelukkig een eind aan en mocht ik de Slufter in, een natuurgebied. Natuurlijk ook gewoon wind op kop, ook de volgende stukken fietspad, precies als ik al dacht tot aan de vuurtoren.

Daarna lekker wind mee en kon ik mezelf weer een beetje herpakken, aftellen nu 25 km nog

bij 10 km te gaan weer het gas erop gezet precies tot 3 km. voor de finish. Baf weer de wind recht op kop en ook lekker vals plat omhoog. Alleen die laatste kilometers blijf ik gewoon gaan natuurlijk. Ik finish in 11:26 5 overall en 4 man. Super tevreden, begin van het jaar 30 km. per week en nu toch weer uitgelopen.

Wat  heb ik gegeten en gedronken?

Ieder half uur ongeveer 3 a 4 slokken isotone sportdrank met eiwit 10/gr p/l tot 85 km.

Daarna toch weer cola iedere 5 km 1 a 2 bekertjes, waren halfvol.

4 maal isostar apple energy gel, 6 maal goodie fruithapje en een krentenbol.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *