Ecotrail Brussel

dav

Nou dat was er weer een, eigenlijk om snel te vergeten! Een mentale dip bij 60 km en een mooie eindtijd verspilt. Maar blij dat ik geweest ben en uitgelopen zonder echte naweeën, lichamelijk, meer van het feestje achteraf.

80 km een trail met 4 utmb punten, nieuw parcours, 95% onverhard en ruim 1000 hoogtemeters. Nou 95% onverhard geloof ik niet, heel veel paden die in mijn ogen niet trail waardig zijn en waar je je met een auto niet vast kunt rijden al was het zeik nat en ze waren breed genoeg voor een vrachtauto. Die utmb punten zijn gewoon een commerciële lokker van de organisatie. De utmb punten kun je gewoon kopen, als je voldoet aan hun voorwaarden die erg soft zijn. Verder vanaf de 30 km ongeveer wel een mooi parcours met veel bos waar je bijna niemand ziet, schitterende omgeving dat wel, door diverse mooie parken met verharde wandelpaden!

Maar het ging over het lopen zelf. Helaas laat een mentale dip zichzelf niet aankondigen van te voren, hij begint ergens op te spelen en dan wordt het alleen maar erger. Gelukkig kwam er een andere loper steeds weer bij mij als ik weer wandelde en hij zat er lichamelijk door. Zo hebben we tot een km of 5 voor de finish samen opgelopen. Daar kreeg ik toch weer dat wedstrijdgevoel en ben door gegaan. bij een km of 3 voor de finish liep ik bergop achter iemand en bergaf knalde ik hem voorbij, maar helaas op de renbaan moest ik hem laten gaan. wij moesten op die renbaan nog bijna een km extra t.o.v. de latere lopers.dat stukje op de renbaan gingen we alle twee volle bak, bij mij echt sprinten voor het gevoel en dat voor plaats 5 of 6 achteraf gezien natuurlijk.

dav

Hier natuurlijk met de camelbak gelopen gevuld met peptiplus onderweg water en cola op posten stonden op 23, 43 60en 70 km, totaal 6 gelletjes van Qwin,  powerbar en wat fruit op de posten

Hans was ook blij met de km en heeft het toch weer volbracht met een minimale voorbereiding de klassebak

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *