Winschoten 2021

Ja weer eens een keer naar Winschoten voor het NK 100 km! Erg benieuwd hoe dat zal gaan, 2015 was de laatste keer!

Vrijdagmiddag op tijd weg en na veel fileleed zijn we, Hans de vrouwen en ik, eindelijk rond 18:00 in hotel Victoria. Daar is ondertussen iemand anders in gekomen en dat zijn wel een heel stel gezellige meiden die echt top voor ons en iedereen klaar staan met heel veel lachen. Lekker gegeten, niet teveel en op tijd naar bed!

Zaterdag zitten we om 07:15 aan het ontbijt en om half negen lopen we naar de start, waar er weer veel bekenden zijn! Met nog tien minuten te gaan zegt de speaker dat het hoog tijd wordt om het startvak eindelijk eens te gaan vullen. Vooraan staat een heel peloton toppers uit Italië die deze wedstrijd gebruiken als kwalificatie voor het WK en ze domineren ook de hele wedstrijd.

Om exact 09:00 valt het startschot en zijn we weg.

De eerste doorkomst, 10 km, zie ik mijn verzorging nergens staan en ik baal stevig neem wat sportdrank en ga door. Bij de verzorging na 15 km zoek ik of hij daar toevallig niet terecht is gekomen, maar ik zie niks en zeg tegen de mensen van de verzorging dat ik mijn eigen verzorging mis en ze gaan er gelijk achteraan om het uit te zoeken. Ik besluit weer maar wat sportdrank te nemen en door. Bij de 2 doorkomst is er weer niks en ook zij gaan zoeken, ik neem wat rozijnen en sportdrank en ga door maar baal wel! onderweg naar de volgende post zit ik te denken hoe dit op te lossen, peperkoek, rozijnen, sportdrank die ik niet gewend ben het zal wel moeten als ze niks kunnen vinden. Dan ben ik bij de post waar ze gelijk naar mij komen met mijn eigen doos met spullen, 25 km erop zitten, gelukkig mijn eigen dingen, gelletjes en door. Ondertussen zitten we op de dertig en ik loop eigenlijk naar gevoel niet te hard maar moet toch proberen iets zachter te lopen volgens mijn hartslagmeter. zo loop ik door tot de 50 in 4 uur en een beetje en ik denk eigenlijk iets te hard Jan, maar zachter gaat op een of andere manier niet. rondje 6 gaat het dus een beetje slecht, misslijk de witte strepen op de weg slingeren voor mijn gevoel en ik besluit om nu al op cola over te gaan, wat eigenlijk wel bevat en zo sukkel ik door tot rondje 7 en 8 en dan denk ik nu nog maar een halve marathon. rondje 8 nu nog maar 10 engelse mijlen en nu nog 15, de volgende ronde kom ik hier voor de laatste keer en ik besluit om deze ronde op te offeren voor de laatste nog iets te proberen voor een tijd onder de 8:30. Alleen bi het ingaan van de laatste ronde schiet mijn hamstring bijna in de kramp en moet ik tot de laatste 5 km alles doen om niet in de kramp te schieten. met nog 5 km te gaan zie ik op de klok 08:05 en ik denk dat wordt niks meer, 3 bekers cola en heel veel geluid en ik ga ervoor nu mag het en we zien wel! Met de finish boog in zicht zie ik iet van 08:29 staan en ik sprint, onder de 4 minuten de km, de laatste meters om te finishen in 08:30 officieel!

Wat een wedstrijd, wat een afzien zo vroeg al! Ook al geen prijs in mijn categorie denk ik. Lekker naar het hotel douchen en terug naar Hans en de rest kijken om deze te zien finishen. sta ik bij de eerste man 60 om hem te feliciteren, zegt die official hoor heet jij eigenlijk en na mijn naam gezegd te hebben zegt hij dat ik 2 man 50 plus overall ben! kijk en daar doe ik het dan weer voor, oké geen super tijd maar toch, 147 inschrijvingen 119 gestart en 68 gefinisht! ik was 5 bij het NK en achter heel veel Italianen, maar dat was mijn iedereen.

Toch nog even vermelden dat Hans gefinisht is net onder de 11:00 met heel weinig trainingskilometers en daardoor heel trots mag zijn op zijn prestatie.

Een ding is zeker als we volgend jaar weer gaan is het in hotel Victoria, dames bedankt was erg gezellig bij jullie. Ook de organisatie was weer top en alle bekenden weer gezien in een echte ultraloop was weer super.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *