Kustmarathon

Na Winschoten eigenlijk gelijk weer door getraind en de draad weer opgepakt. niet echt last gehad, wel gemerkt dat ik wat ouder ben geworden! Zaterdag 25 september was er een 5 km op de baan en die mocht ik behouden mee doen wat resulteerde in 19:30 erg tevreden hiermee. Met een totaal van 25 km in en uitlopen erbij en zondags weer een 25 km. Zaterdag 2 oktober weer de kustmarathon en de omstandigheden lijken goed te worden voor mij, wind en regen! Ik mag hem niet voluit lopen dl 2 max 3 en daar ga ik mij ook aan houden.

Zaterdagmorgen 12:00 moet de kerkklok eigenlijk 12 keer slaan en zouden we starten, alleen de klok is van slag! we tellen van 1 tot 12, lachen dus en zijn weg. Na de start is het erg druk met lopers die niet op hun plek staan, altijd drama met mensen die perse vooraan willen staan en ergens achteraan finishen. bij een km of 3 komt er eindelijk wat meer ruimte en kan ik lekker mijn tempo lopen. Tot en km of 15 hebben we wind tegen en besluit ik mijzelf erg in te houden om op het strand nog genoeg over te hebben. bij 15 km draaien we wind af en besluit ik wat te versnellen om een vreselijk irritante loper achter me te verlaten, wat ook makkelijk lukt. Km 20 en het strand op, erg mul en slechter als de afgelopen keren, maar hier begint het feest en ga ik weer mensen opvegen. De wind valt hier nu nog wel mee alleen gaat het wel regenen al. Als we het strand afgaan, km 30, heb ik er al heel wat ingehaald en krijgen we op de duintoppen wind tegen en een stevig windje ook nog. Het op en neer gaan in combinatie met wind en regen gaat mij makkelijker af als andere, ik ga nog steeds lopers voorbij en ga het steeds leuker vinden. bij elke duinafgang vlieg ik naar beneden en zie mensen verschrikt kijken, wat een rare man!. bij 35 km gaan we een rondje Westkapelle doen om aan het laatst stukje op en af in de duinen te doen, vol wind tegen en flink omhoog en omlaag genieten dus. Alweer hetzelfde ik vlieg naar beneden en omhoog dribbel ik heel veel voorbij. Het laatste stukje strand is erg zwaar, los zand en vol wind tegen, maar ook hier weer knallen en omhoog op de dijk voor de laatste km. De dijk is ook vol wind tegen en naar beneden zegt er iemand “pas op glad”. Dus ook daar vlam ik naar beneden en haal even nog 3 lopers in en net voor de finish sprint er mij toch nog iemand voorbij, een senior!

Erg tevreden met het verloop en nu een dag later nergens last van alleen voel ik dat het veel kracht gekost heeft. Op naar de Indian Summer Ultra en hopen op mijn weer, goed slecht of gewoon goed, liefst het eerste.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *