Walcheren 65 km

Weer eens een leuke wedstrijd gevonden, Dank aan Leonie daarvoor. 65 km. rond Walcheren als voorbereiding voor Hongarije. Verschrikkelijk mooie wedstrijd, parcours is echt genieten. We starten in Vrouwenpolder en lopen richting Veere, heerlijk rustig en asfalt, ok de omgeving is gewoon genieten. Na de post in Middelburg, saaiste stukje van de route maar je hebt altijd wel ergens stukjes die je toch moet verbinden met elkaar, lopen we richting Vlissingen. Na de auto haven gaan we door een natuurgebied richting Vlissingen haven. We lopen over de sluizen en gaan de stad in, een emotioneel momentje krijg wanneer ik langs de plaats kom waar ik as van mijn ouders heb uitgestrooid, sterk spul die Fisherman friends. Als we langs de Boulevard op het schuin asfalt lopen waait het toch wel stevig en ook recht van voren. Op het verste punt van de Boulevard gaan we de duinen in en begint het echte werk, omhoog, omlaag en dat heel veel keer totaal toch 480 hoogtemeters in het rondje! Ik zie mensen gaan wandelen en voor mij zie ik Leonie en de 2 mannen waar ze bij liep vanaf de start. Bij een duin op loop ik ineens naast een van de mannen die voor mij liepen, duin af laat ik mezelf helemaal gaan en ben ik hem echt kwijt. Het gat voor mij naar Leonie en compaan wordt steeds kleiner. Net voorbij Zoutelande, dit is tegengesteld het parcours van de kustmarathon, loop ik erbij en doen we netjes om de beurt kopwerk, wind vol van voren. Op het gravelpad richting Domburg moeten ze lossen en bij de eerste strandopgang heb ik een gaatje van een 200 meter. Het eerste stuk strand is zwaar, los zand en hoogwater, gelukkig is het maar een km. Na een stukje door de duinen, heerlijk warm en geen wind ga ik de 2 maal het strand op alweer zwaar, los zand en hoogwater. Nu weer eraf en nog even herstellen, want de laatste 6 km gaan over het strand richting Vrouwenpolder. Dit stuk strand is echt verschrikkelijk, hoogwater, geen vloedlijn, wegzakken tot je enkels of los zand waar je in wegzakt, droge voeten hou ik dus niet. Ik blijf ploeteren en kijk stiekem een paar keer om, loop op de tweede plaats en die wil ik niet kwijt, niemand te zien in de verste verte gelukkig. Bij de strandafgang komt iemand van de organisatie mij ophalen en samen dribbelen we door het heerlijke zand de duinen op. Nu is het nog 500 meter naar de finish en ik ben zielsgelukkig met mijn tweede plaats overall. 65 km in 5:13 op dit parcours had ik van te voren niet verwacht. Top organisatie en parcours!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *