Mega Meijboomtrail

Dit was voorheen de Ecotrail 80 km en daarna 65 nu dus nog maar 52 en werkelijk 50 km, jammer maar het parcours is wel zwaarder geworden. Nu zitten er nog wel lange stukken semi verhard en groffe gravelpaden in, maar in verhouding veel meer single tracks en slechte paden. Ook weet ik nu weer waarom ik dit zo leuk vind. Lekker door de modder, glad, nat, wortels, dan vind ik het leuk. Heerlijk trailen en stukken helemaal alleen door het bos niemand te horen of te zien.

Om 08:30 worden we na een leuk muziekstukje van een doedelzak speler weggeschoten. Ik start op mijn eigen tempo en loop ergens rond plek 15 schat ik en denk aan vorig jaar toen ik eerste man overal was. Het gaat nog een lange wedstrijd zijn en mijn gemak houden is belangrijk. Het groepje waar ik in loop is een gevarieerd gezelschap, op de vlakke stukken lopen ze weg en bergaf loop ik er weer bij, er is er 1 die totaal niet bergaf durft en ook nog 1 die bij wat gladdere stukken het moet laten gaan. Ik laat ze een meter of twintig voor me lopen en wacht lekker af. Om de 10km. een gel en drinken, er staan maar 2 posten 24 en 35 km. dus eigenlijk gewoon alles zelf bij hebben is het beste. Rond de 18 km krijgen we een hele lange single track, super slecht er was ook een run bike run en de fietsers konden er niet door alleen met de fiets dragen. Dat was het groepje dus waar ik in liep, gelijk een paar 100 meter losgelopen. Op naar de post beetje water en door. Een paar hele lange klimmen en weer wat mensen ingehaald, nu begin ik weer aan een podium te denken! Ik kan lekker mijn tempo blijven lopen en haal af toe no iemand in. Weer een paar hele leuke single Tracks, bijna niet te zien zo smal super paadje met wortels en lekker ongelijk. Als dit klaar is komen we op bekend terrein van de andere jaren. De tweede post is een feit en wat water en door. Weer een aantal lange klimmen over gravel en die stenen voelen niet echt fijn meer nu. Voordeel is dat de km lekker opschieten en ik al aan een podiumplaats denk. Deze km zijn hetzelfde als andere jaren en er lopen nu veel lopers van de 25km die ik opveeg, dat geeft altijd een extra boost! Ineens staat er een bord met nog 2 km en lopen dus anders als de andere jaren. Appeltje eitje nu. De renbaan op en nog 500 meter en het zit er weer op. Als ik over de finish ben komen ze van de organisatie melden dat ik 2 ben, nummer één zat een minuut of wat voor mij, dus het had een km 5 meer moeten zijn dan had ik hem ook gehad, denk ik. Weer een podium en een lekkere Chimay blond. Die zal ik met veel plezier leegmaken binnenkort.

Top georganiseerd en een veel leuker parcours, maar wel de laatste keer hier 4 keer is genoeg. Op naar de volgende uitdaging.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Mega Meijboomtrail

  1. Hans Schoonen schreef:

    Geweldige prestatie weer Jan, en een mooi verslag!
    Tot straks 🙂

    Groetjes Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *