Trail Labbaye

Weer een fantastisch mooie trail in België! We, Hans en ik, rijden om 05:30 weg naar Villers la Ville in België waar in een ruïne van een oud klooster de trail start. Ruim op tijd zijn we er en na de toiletbezoeken en oppikken van het startnummer gaan we richting start.

Om 08:00 worden op één of andere manier weggejaagd en zijn we onder weg. Na een rondje door de oude kloostertuinen gaan we de weg op omhoog over kinderkoppen die krijgen we op nog meer plekken en dat loopt niet echt lekker, zeker niet na een km of 30.Het parcours is tot een km of 17 uitgezet en dan mogen wij een km of 20 op gps lopen. Over het parcours kan ik echt alleen maar pluimen geven, echt alles erin wat je wilt. Er staat een filmpje op YouTube voor de liefhebbers. Vooraf was aangeven dat er Ruim 500 hoogtemeters in zaten, waren er dus 1000 en ook dus 1000 naar beneden, steile klimmen en lange glooiende ook naar beneden dus. Ondanks de droge dagen zat er een stuk in dat je door een soort van riviertje moest droge voeten houden lukte niet. Ook mooie open stukken, echte singeltracks, gravelpaden met die heerlijke stenen en als toetje een paar steile hellingen waar je met handen en voeten naar boven moest. Het was dus echt genieten! De eerste 30 km ging het echt super maar daarna begon het klimmen toch wel zwaar te worden, ook niet echt getraind dit soort klimmen. Ik liep vanaf het begin achter iemand die het parcours kende, bij het stuk navigeren gingen we een paadje in dat ik gewoon niet gezien had en ook niet opviel. Hij ging rechtsaf voordat ik het in de gaten had, keek ook bijna nergens op zijn horloge. Was ook een echte trailloper, naar beneden en naar boven moest ik echt mijn best doen om er bij te blijven. Helaas bij de 30 ging hij langzaam weg en is uiteindelijk 5 minuten voor mij gefinisht. Vanaf de laatste post, nog 8 km, was het klimmen niet hardlopend meer te doen en Over de laatste 5 km deed ik 40 minuten. Alleen als ik dit terug kijk ging dit bij iedereen in een zeer langzaam tempo, zaten die handen en voeten klimmen in! Als ik over de finish ben zie ik dat ik 5 overall ben en 4:25 er over gedaan heb. Hans komt er ook aan en finisht in 5:32. We zijn het er over eens dat het een super mooi parcours was en gezien onze trainingen we ook zeer tevreden mogen zijn met deze tijden! Als ik de dag erna uitloop voelt het eigenlijk niet slecht, alleen de bovenbenen voel ik van het dalen en wat zwabber benen. Op naar een volgende uitdaging!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *